INTERNET altercom

El nou operador de les Terres de l'Ebre 977 500 160 | 977 446 717

Funcionament dels Antivirus. Realment serveixen?

Funcionament dels Antivirus. Realment serveixen?

Tots sabem que un antivirus és un programa que s’instal•la al ordinador amb la finalitat que ens defensi dels atacs. Però, sabeu el funcionament dels antivirus? Quan funciona i quan no? Tots els virus son iguals? Ens protegeixen les nostres dades? Amb aquest post ens agradaria fer-te entendre la situació d’un antivirus en l’ Internet actual.

Un antivirus és una aplicació que es queda en segon pla de l’ordinador i analitza les dades que entren. Cada virus conegut, té un patró de funcionament. Els Fabricants d’antivirus creen una base de dades on s’hi guarden aquests patrons. Si entra al nostre ordinador un arxiu que conté un patró d’un virus, el nostre antivirus ens demanarà quina acció volem que faci.

Els antivirus funcionen només amb els virus coneguts. Si un virus no es conegut pel fabricant del antivirus aquest no el detecta i pot arriba a infectar el nostre equip.

Els Cucs, Trojans, el malwar, són alguns dels tipus de virus més comuns. Els antivirus actuals detecten i treballen amb diferents tipus de virus però mai els cobreixen tots. Per tant, com més tipus de virus detecti el programari que adquirim millor protegits estarem.

La seguretat infinita no existeix. Un programari d’antivirus protegeix, tal i com hem comentatanteriorment, els virus coneguts. Però no protegeix les errades del sistema operatiu ni el programari que tinguem al ordinador. Per això es important tenir actualitzades totes les aplicacions, ja que un atacant podria arribar a les nostres dades sense instal•lar cap virus, simplement aprofitant algun forat de seguretat del programari.

En conclusió, un antivirus no ens protegeix totalment però ens impedeix que virus coneguts ens puguin atacar.

T’ha sigut útil? C0mparteix-lo !

Alternatives en comunicació

Powered by Globals All rights reserved 2014 © | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Admin