INTERNET altercom

El nou operador de les Terres de l'Ebre 977 500 160 | 977 446 717

Quanta velocitat necessitem contractar per a la nostra connexió a Internet?

Quanta velocitat necessitem contractar per a la nostra connexió a Internet?

Quan contractem una nova connexió de banda ampla per a casa segur que tenim dubtes sobre la velocitat que necessitem realment. El caudal que ens ofereixen per un servei de banda ampla ens permetrà tenir una millor qualitat de servei però moltes vegades podem evitar pagar sobrecostos si som capaços d’ajustar les nostres necessitats reals a la velocitat que contractem.

Alguns operadors ofereixen velocitats que poden arribar fins als 300 megues. Però realment els serveis d’Internet que usem normalment necessiten tanta velocitat? És la velocitat l’únic factor important en la nostra connexió?

velocitat internet

Per a plataformes de vídeos en línia com podria ser YouTube no es requereix gaire ample de banda, de fet, amb una connexió d’almenys 500 Kbps, o el que és el mateix 0,5 megues, podem gaudir de tots els vídeos carregats a aquestes plataformes. Quan volem veure pel·lícules, programes de TV i esdeveniments en directe des d’aquesta plataforma la velocitat ha de ser d’almenys 1Mbps. El videoclub en línia Netflix recomana velocitats depenent la qualitat de la pel·lícula, sèrie o programa. Per a qualitat SD necessitarà almenys 3 Mbps, 5 Mbps per a qualitat HD i fins a 25 Mbps per a Ultra HD.

Per a plataformes de VoIP com Skype els requisits d’ample de banda de la connexió depèn del número de participants en la trucada. Partirem d’una velocitat recomanada de 100 Kbps per a trucades de veu i fins a 8 Mbps per a videotrucades en grups de més de 7 participants. En la resta d’aplicacions de tipus VoIP dependrà del còdec que utilitzi la trucada però és aconsellable un mínim de 42 Kbps per a una trucada amb bona qualitat.

velocitat internet

Per als serveis com Spotify i iTunes es recomana una velocitat d’entre 1 o 2 Mbps per a evitar talls o interrupcions del servei.

Per a jocs en línia en consoles o ordinadors és important tenir en compte que no només influeix la velocitat de la connexió, també serà important la latència de la connexió per a partides multi jugador. No servirà tenir molt ample de banda si la connexió té un retard molt gran. Per a alguns jocs en línia com SharePlay de PlayStation 4, es recomana almenys una velocitat de 2 megues, però és aconsellable consultar cada joc per assegurar-mos que tenim un servei adequat a les necessitats del joc.

Alternatives en comunicació

Powered by Globals All rights reserved 2014 © | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Admin